Podotherapeutisch onderzoek van uw voeten
Onze podologen en podotherapeuten onderzoeken uw voetklachten grondig en pakken deze met therapie en podotherapeutische oplossingen aan. Een uitgebreid voetonderzoek met metingen van uw stand en bewegingsfunctionaliteit, een computergestuurd drukmeetplatform, video-opnamen voor ganganalyse en een 2D-afdruk van uw voet vormen de basis voor het opstellen van een passend behandelplan. Een onderzoek kan er als volgt uitzien:
1. Vraaggesprek
Bij de eerste afspraak met de podoloog / podotherapeut vindt er een vraaggesprek plaats om uw klachten te bespreken en de mogelijke oorzaken te achterhalen. Vervolgens zal er een inspectie worden uitgevoerd waarbij er gekeken wordt naar eventuele afwijkingen aan uw voeten, knieën, benen, heupen en rug.
2. Functieonderzoek
Daarna vindt er een functieonderzoek plaats, waarbij er afhankelijk van uw klacht verschillende lichamelijke testen worden uitgevoerd om de beweeglijkheid en stabiliteit van uw gewrichten na te gaan. Hierbij kan er gebruik worden gemaakt van spiertesten en pijnprovocaties. De podoloog / podotherapeut onderzoekt onder andere de functie van uw voeten, enkels, knieën, heupen en rug.
3. Uitgebreid onderzoek
Na het vraaggesprek en het functieonderzoek worden er, met behulp van verschillende apparaten, verder onderzoeken verricht naar uw voetklacht. Hiervoor worden, bijvoorbeeld, gebruikgemaakt van een scan glasplaat (2D-scan van uw voeten), een drukmeting (met een drukmeetplaat wordt de drukverdeling onder uw voeten gemeten), een podobaroscoop (een lichtbak waarbij op de bodem een spiegel is geplaatst, waarmee de zolen van uw voeten bekeken worden om de drukverdeling te bepalen), een gananalyse (waarbij op een loopband met videocamera's de afwikkeling en beweging van de voet, knieën, heupen en romp worden getest) en echografie (waarbij de weke delen in kaart worden gebracht).
4. Diagnose en behandelplan
Na het analyseren van alle resultaten zal de podoloog / podotherapeut een podotherapeutische diagnose stellen, inclusief de (vermoedelijke) oorzaak van uw klachten. Vervolgens zal er in overleg met u een behandelplan worden opgesteld met bijbehorende behandeldoelen en mogelijkheden. Het behandelplan zal tijdens de vervolgafspraken worden geëvalueerd en alle informatie zal worden vastgelegd en verstuurd naar uw verwijzer of andere behandelaars.